OBS! Vår telefonsupport är tillfälligt stängd på grund av begränsad bemanning.

RAB 400 B - Radonbrunn - Östberg

Specialpris 19 120,00 kr 20 250,00 kr inkl. moms
1 - 2 arbetsdagar
Art.nr
3581
 
Radonbrunnen innehåller en fuktskyddad fläkt som kan varvtalsjusteras med en transformator installerad inne i huset. Fläkten monteras inuti ett specialrör med lock som är korrosionsbeständigt. Fläktens låga ljudnivå och dess höga tryck ger en kapacitet på ca 700m³/timme. 
 
Radonbrunnen placeras helt under markytan och bredvid fastigheten. Den medför att den har en låg driftskostnad och ger inga störande ljud inomhus. Detta medför också att man inte behöver installera något i byggnaden förutom att placera transformatorn på lämplig plats.
 
För att kunna installera Radonbrunnen så krävs det att en grävmaskin får tillgång till tomten för att kunna gräva en 4 meter djup grop samt att man kan placera utluftskanalen så att utluften inte riskerar att komma in i huset igen.
 
Fläkten är en CK 250 B ErP med en effekt på 145W och en kapacitet på 960m³/timme.
Övriga produkter är markrör, rörböjar, beröringsskydd och en transformator VRTE 1.
 
Då brunnen har en stor volym så tillkommer det en extra fraktkostnad.
 
För att få ut det mesta effekten av Radonfläkten, dvs sänka lufttrycket i marken för att förhindra att radonet kommer in i fastigheten, så krävs det att den monteras i luftgenomsläpplig mark t.ex. grusås.
 
Skulle fastigheten ha ej luftgenomsläpplig mark, typ berg så är radonbrunnen ej lämplig. Då rekommenderar vi istället FTX-ventilation eller en radonsug.
 
Total nettovikt:     139kg
Brunnrör Ø:          400mm
Ventilationsrör Ø:  160mm
Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:RAB 400 B - Radonbrunn - Östberg
Ditt betyg
Copyright © 2022 Soliduct AB