Värmeåtervinningsaggregat Eco2 A50 S9 Pro
Specialpris 6 918,00 kr 8 985,00 kr inkl. moms
Endast 4 kvar
I lager
Art.nr
3505

VENTO Eco2 A50 S9 Pro består av två mindre ventilationsaggregat som kommer från tyska Blauberg. Enheterna arbetar tillsammans via en gemensam kontrollpanel. 

Ett litet decentraliserat FTX aggregat som monteras lokalt i rummet. Med en värmeåtervinning på över 90% och exceptionellt låg ljudnivå på högst 23 dBa(3m).

Detta lilla väggmonterade FTX-aggregat är väldigt kostnadseffektivt för den som vill återvinna energi i samband med en styrd ventilastion. Därmed får man förbättrad ventilationen, uppfyller OVK och därmed få ett väsentligt bättre inomhusklimat.

Ftx-aggregatet fungerar i villor, lägenheter, lokaler, källare, toaletter, sommarhus eller andra tillfälliga boenden som t.ex. byggbodar eller liknande. Tack vare att ventilationsaggregatet arbetar vid mycket låga tryck så möjliggör detta samverkan med eventuell befintlig ventilation i bostaden.

Ventilationsenheten har ett reglerbart flöde från 4-14l/s vilket tillgodoser rekommenderat ventilationsbehov för boendeytor upp till 40m2 (Vid större ytor eller krav på extra låga ljudnivåer installeras flera enheter).

Ventilationsaggregatet har hög återvinning på grund av att den har en keramisk värmeväxlare som gör att det inte finns någon risk för kondens eller frysning även vid mycket låga utetemperaturer. Som exempel så fungerar återvinningen så här: Har du 20 grader varmt inomhus så skickas denna luft genom värmeväxlaren och värmer det keramiska materialet i 70s och därefter ut. Sedan ändras riktningen på fläkten och om uteluften är 0 grader så passerar den värmeväxlaren i 70s och när den skickas tillbaks till rummet så har luften värmts upp till ca 17 grader.

Kontrollpanelen matas med 230V och kan kopplas direkt mot stickkontakt. De två fläktenheterna kopplas sedan till kontrollpanelen med 0,25mm2? kablar, 12V likström. Det medföljer snabbkontakter från de båda fläktarna men kablar och stickkontakt medföljer ej. 

Data
* Max 40m² per enhet (gäller bebodd yta).
* Filter G3
* Ljudnivå: 13-23 dBA (3m)
* Återvinningsgrad: 82-97%
* Max 10,10W
* Möjlighet till forcering 4 timmar
* Nattsänkning 8 timmar

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Värmeåtervinningsaggregat Eco2 A50 S9 Pro
Ditt betyg
Copyright © 2021 Soliduct AB