Värmeåtervinningsaggregat DUO A30-1 W
Specialpris 6 376,00 kr 8 720,00 kr inkl. moms
Slutsåld
Art.nr
3500

Mini-FTX aggregat som passar bra för mindre rum. Fördelen med DUO är att två fläktar jobbar parallellt. Den ena fläkten förser rummet med friskluft samtidigt som den andra fläkten agerar frånluftsfläkt. Värmen i inomhusluften lagras i den keramiska värmeväxlaren och används sedan för att värma upp den ingående luften när fläktarna byter håll, vilket sker var 70:e sekund. Tack vare de dubbla kanalerna så har du alltid ett konstant frånlufts- samt tilluftsflöde.

Det är -10 grader utomhus och 20 grader inomhus.
-En traditionell friskluftsventil hade då gett dig ett kallras där den -10 gradiga luften kommer in och en energiförlust där den 20 gradiga luften  lämnar huset.

Vento Expert DUO A30-1 W kommer att ta den -10 gradiga luften utifrån och värma upp den till ca 17 grader med hjälp av värmen som lagrats i den keramiska värmeväxlaren. Samtidigt som detta sker så arbetar den andra fläkten i Expert DUO med att ta 20 gradiga luft inifrån och lagra värmen i värmeväxlaren för att förbereda för nästa 70 sekunders cykel då fläktarna byter håll.

Med inbyggd Wi-Fi för trådlös kommunikation kan du enkelt styra och ställa in ditt aggregat via dator samt smartphone, app finns för både Android och iOS. Aggregatet kan även styras med knapparna på sidan av enheten eller med hjälp av medföljande fjärrkontroll.

Montera aggregatet på väggen och njut av din nya inomhusmiljö, samtidigt som du effektivt sparar energi i form av minskad uppvärmning av huset.

Ventilationsenheten har ett reglerbart flöde från 3-8l/s vilket tillgodoser rekommenderat ventilationsbehov för boendeytor upp till 24m2 (Vid större ytor eller krav på extra låga ljudnivåer installeras flera enheter).

Oavsett var du väljer att placera ditt aggregat så kommer det att förbättra ventilationen samtidigt som det tar vara på värmen i luften. Aggregatet uppfyller kraven för OVK*.

Inbyggd fuktsensor
Vento Expert DUO har likt Vento expert A50-1 W en inbyggd fuktsensor som gör att fläktarna kan går upp till maxeffekt om luftfuktigheten går över förinställt börvärde. 

Fakta

  • Max 24m² per enhet (gäller bostadsutrymme där människor vistas)
  • Filter G3
  • Ljudnivå: 24-34 dBA (3m)
  • Återvinningsgrad: 75-85%
  • Max 6,62W
  • Inbyggd fuktsensor
  • Forcering och nattsänkning

 

*OVK är en obligatorisk ventilationskontroll som sker regelbundet i kommersiella och offentliga byggnader, gäller ej en- och tvåbostadshus.

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Värmeåtervinningsaggregat DUO A30-1 W
Ditt betyg
Copyright © 2021 Soliduct AB