RDKS Minimaster - Fläkt Woods
Specialpris 22 295,00 kr 28 620,00 kr inkl. moms
I lager
Art.nr
3310
inkl. moms

ENERGIEFFEKTIVT, SERVICEVÄNLIGT OCH SMIDIGT FTX-AGGREGAT

Värmeåtervinningsaggregatet RDKS är utrustat med Fläkt Woods styrsystem Curo®, antingen med den enklare membranpanelen Curo® Basic eller den grafiska kontrollpanelen Curo® Touch. Välj styrpanel i fliken tillbehör.

Aggregatet är primärt till för bostäder och mindre lokaler. Montering ska ske i ett varmt utrymme. Ingen dränering behövs, vilket är en fördel speciellt vid utbyte av äldre aggregat.

RDKS finns både i höger- och vänsterutförande, och med alla anslutningar uppåt är det avsett för väggmontering. Eftersom det är ett köksaggregat så kombineras det med en spiskåpa, CPDJ eller CPTJ.

Spiskåpan har ett spjäll för forceringsflöde som öppnas när du lagar mat. Normalt flöde i köket skapas med en separat avluftsventil. RDKS är utrustad med 2 m anslutningskabel för kontrollpanelen.


MiniMASTER (RDKS) är avsedda för mindre lokaler och bostäder och/eller är en del av ett kök- eller grovköks-system. Det är lättinstallerat och servicevänligt. Aggregatet kan användas för bostadsytor upp till cirka 130 m2 och har ett tillufts- och frånluftsflöde mellan 20 och 65 l/s.

MiniMASTERs inbyggda styrenhet och kan även utrustas med möjlighet till reglering via CO2-givare och/eller automatisk fuktstyrning. För din bekvämlighet finns kontrollpanel CUROTouch®.  En spiskåpa kombineras med aggregatet vid köksplacering.

En exakt reglering av värmen och en låg energiförbrukning fås då aggregatet är försett med roterande värmeväxlare med mycket hög temperaturverkningsgrad och varvtalsstyrning.

MiniMASTER har effektiva filter upp till klass F7 och kan utrustas med elektrisk eftervärmare. Möjlighet finns även att koppla in en elektrisk förvärmare i kalla områden. Sommartid utförs en automatiskt motionskörning av rotorn var 48:e timme.

 

Snabbfakta

– Temperaturverkningsgrad upp till 83 %

– 20-58 l/s till- och frånluftsflöde

– Rekommenderas för bostadsytor upp till 110 m2

– Filterklass upp till F7

– Högeffektiva EC-motorer

– Individuellt justerbara fläktar

– Ingen dränering krävs

– Enkel att installera

– Servicevänlig

– Sommartid utförs en automatisk motionskörning av rotorn var 48:e timme.

 

Styrning

Ditt ventilationssystem styrs enkelt med Fläkt Woods CURO Touch med ett fingertryck på de tydliga symbolerna på färgskärmen

Curo Touch används till Fläktwoods RDKS, RDAS och RDAF -Mini, -Midi och -Maxi

Tillval

Co2-styrning
Genom att mäta koldioxidhalten i huset med hjälp av ventilationssystemet så justeras fläkthastigheten automatiskt för att komma fram till önskad Co2-halt.

Ethernetanslutning
Då man ansluter aggregatet till ett befintligt nätverk i huset så kan man utläsa värden genom aggregatets inbyggda webbserver. Detta behövs även om man vill kontrollera sitt aggregat med ett överordnat system via ModBus TCP/IP.

Fuktstyrning
Sensorn mäter luftfuktigheten i huset och om mätvärdet är högre än angivet gränsvärde begränsas återföringen av fukt

Förvärmare El
Aggregatet bör utrustas med en förvärmare i områden där temperaturen är lägre än -25° C. Den kalla uteluften värms upp innan den passerar igenom den roterande värmeväxlaren.

FläktCONNECT kit
Med Fläkt CONNECT styr du enkelt ditt ventilationsaggregat direkt i din smartphone - oavsett var du befinner dig!

Mått och vikt
Höjd:   600mm
Bredd: 595mm
Djup:   380mm
Vikt: 40kg
Kanalanslutning: 125/100Ø (se bild ovan)

Alternativ
Spiskåpa 
Designkåpa 
Täcklucka för RDKS front 

 

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:RDKS Minimaster - Fläkt Woods
Ditt betyg
Copyright © 2023 Soliduct AB