Östberg Rökgasfläkt 180C

Specialpris 4 865,00 kr 5 135,00 kr inkl. moms
Beställningsvara
Art.nr
1637

Östberg Rökgasfläkt 180C är lösningen om röken kommer in i rummet när du eldar. Detta beror på att draget i skorstenen för dåligt. Med en rökgasfläkt får du ut röken och får på köpet bättre värmeekonomi.

Rökgasfläkten är konstruerad för att öka draget i rökkanaler och används tillsammans med braskamin, öppen spis, villapanna m.m.

Rökgasfläkt 180C används för att öka draget i skorstenar till spisar eller öppna eldstäder. Fläkten är tillverkad i rostfri plåt och tål 200°C. Det är mycket lättinstallerad och har mantlad kabel mellan kopplingsdosa och fläkt. Enkel att öppna och rengöra tack vare swing-out design.
Max luftflöde: 80l/s (288m³/h).

En rökgasfläkt är den mest effektiva lösningen om det är dåligt drag i skorstenen. Rökgasfläkten är lätt att montera överst på skorstenen och den tål en konstant temperatur på upp till 200 ºC. Öppningsbar så att man lätt kommer åt för rengöring av fläkthjul och rökgaskanal. Vid behov av noggrannare rengöring kan hela fläktpaketet med ett par enkla handgrepp lyftas ur fläktens ytterhölje. Försedd med en mineralullsplatta som tätning mellan fläkt och skorsten för ett maximalt utnyttjande av fläktens kapacitet. Den har har även en säkerhetsvajer för att undvika rasolyckor. Möjlig att varvtalsreglera via tyristorstyrning eller transformator.

 

Tillbehör

Tyristor
Transformator VRTE C
Transformator VRDE 1.5

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Östberg Rökgasfläkt 180C
Ditt betyg
Copyright © 2019 Soliduct AB