Telefonsupporten är semesterstängd under veckorna 28 till 33. Utleveranser av lagervaror samt besvarande av mail sker som vanligt.

Heru 160 T EC

inkl. moms
Slutsåld
Art.nr
2623
inkl. moms

Utgår och ersätts med ny model, Östberg Heru 160 T EC-y1.

Ventilationsaggregat Östberg HERU 160 T EC med likströmsfläktar är konstruerat för till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Luftmängd +/- 148l/s vid 200Pa (max 300m² rekommenderas).

Genom att återvinna värmen i frånluften med en roterande värmeväxlare så sjunker energiåtgången för uppvärmning kraftigt. Ventilationsaggregatet har en temperaturverkningsgrad på upp till 86% vilket gör att den tar tillvara på en större del av den värme som annars går förlorad med frånluften. Dessutom blir den nya luften som är på väg in i huset uppvärmd av frånluften och på det sättet så slipper man kalldrag. De som investerar i FTX-aggregat får igen sin investering på några år genom att energiförbrukningen minskar och man får en mycket bra inomhusmiljö vilket innebär många positiva effekter.

Ventilationssaggregat HERU 160 T EC kan användas i villor, kontor, lägenheter m.m där stora krav ställs på:

- hög temperaturverkningsgrad
- låg energiförbrukning
- låg ljudnivå
- hög driftsäkerhet

HERU 160 T EC - har en roterande värmeväxlare, av icke hygroskopisk typ och tillverkad av aluminium, placerad centralt i aggregatet. Värmeväxlaren har en temperaturverkningsgrad på upp till 86%.

- har radialfläktar med B-hjul och underhållsfria EC-ytterrotormotorer som är anslutna med snabbkontakter och är lätta att ta ur för rengöring.
- är försett med inbyggd pulser för reglering av eleftervärmebatteri, värmebatteri och kylbatteri.
 - levereras med brännbart kassettfilter F7 som standard.
- har en trådlös manöverenhet för drift och övervakning.
- har aggregathölje av dubbel galvaniserad stålplåt med 17 mm mellanliggande isolering.
- levereras med inbyggd elektrisk eftervärmare 1700 W.  

HERU 160 T EC placeras i varmt utrymme, te.x tvättstuga eller förråd och levereras vitlackerad samt försedd med standard stickkontakt för 230V.

 

Ventilationsaggregat HERU®160 T EC är fjärrstyrd via en trådlös manöverenhet. Manöverenhetens räckvidd är ca 50 meter. Vid speciella förhållanden (tjocka betongvalv med kraftig armering) kan den antenn som normalt är placerad bredvid aggregatet flyttas till en plats närmare manöverenheten.
Manöverenheten används för att ställa in samtliga parametrar för reglerfunktionerna, manöverenheten ger också information om aggregatets aktuella status. 

Yttermått: BxDxH (mm) 905x552x793
Dimension: Ød 160
Fläkteffekt max: 321W
Vikt: ca 90kg

Länk till mer information på Heru 160 T EC. 

Heru 160 T EC lagerförs inte hos oss utan hos tillverkaren. ”Leveranstid 2-3 dagar” gäller endast efter kontroll med tillverkaren om de har Heru 160 T EC i lager. Det går även att själv bygga om aggregatet på ca 10 minuter till valfritt utförande.

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Heru 160 T EC
Ditt betyg
Copyright © 2020 Soliduct AB