Basic 30
7 010,00 kr inkl. moms
1 - 2 arbetsdagar
Art.nr
3168
inkl. moms

Basic 30 är ett litet FTX-aggregat från svenska Air Green som har samma grundfunktion som Classic men en enklare och robust design för källare , tvättstuga och förråd mm. Basic arbetar som en lunga när den återvinner värmen, dvs till- och frånluftsfläktarna går växelvis. Då frånluftsfläkten går stänger en vippventil av tilluftsvägen och frilägger frånluftsvägen. Det inbyggda värmeelementet kopplas automatiskt in så mycket som behövs för att hålla rummets önskade temperatur. Apparaten växlar i cykler om 30 sekunder. Det innebär att det är full balans mellan till- och frånluft.

Har ni Air Greens rumsventilatorer installerade i huset får ni en garanterat bra och ekonomisk ventilation. Dessutom behövs i vissa fall inga andra värmekällor, då aggregaten har en tillskottsvärmefunktion. Ett sunt inomhusklimat är dock mycket mera än bara rätt temperatur. Med Air Greens ventilatorer får ni även tillräcklig luftväxling, rätt luftfuktighet och bra balans mellan till- och frånluft. Ni slipper kallras under kyliga dagar och dessutom sparar ni pengar med detta mycket ekonomiska sätt att ventilera och värma ett hus.

Air Green är ett ventilationssystem med tillskottsvärme som går utmärkt att kombinera med andra typer av värmekällor.

Gör det själv

Våra system kräver ingen avancerad installation eller injustering. Ventilatorerna installeras infogat i innerväggen eller på innerväggen. En vanlig ventilationsöppning är det enda som behövs i fasaden för åtkomst av till- och frånluft. Ventilatorerna ansluts till elnätet via stickkontakt eller fast montering i kopplingsdosa (av fackman).

Så här fungerar våra system

Air Green ventilatorer bygger på känd och beprövad teknik, samtidigt som vi tillfört innovationer. Ventilatorerna sörjer för till- och frånluft. Värmen i frånluften återvinns i en värmeväxlare och återanvänds sedan i tilluften.

Ventilatorerna har även en tillskottsvärmefunktion som gör att de förutom att ventilera på ett förnämligt sätt ger värme. Dammfilter och partikelfilter renar luften. Basic 30 bör användas till max 38m² och systemet sköter automatiskt att hålla inställd temperatur. I större rum installeras flera enheter. Detta ger en flexibilitet där man kan välja att göra en heltäckande installation i ett hus eller punktvisa insatser för att åtgärda omedelbara ventilationsbehov. Mer information om fördelarna med Air Green finns i detta faktablad.

 
 
Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Basic 30
Ditt betyg
Copyright © 2023 Soliduct AB