Anslutningsrör insatskassett 162

2 092,00 kr inkl. moms
1 - 2 arbetsdagar
Art.nr
1623
inkl. moms

Anslutningsrör insatskassett 162 som består av en böjbar anslutning i syrafast rostfritt stål. För snabb och smidig anslutning av spisinsats i öppen spis.

Total längd 900 mm med monterad toppkona och anslutningshylsa. Används for att ansluta en spisinsats, som monterats i öppen spis till rökkanal. Den flexible konstruktionen, med förmonterad anslutningshylsa och övergångskona, gor det enkelt att forskjuta centrumlinjen utan storre ingrepp i spisen och utan risk for läckor. Toppen består av en inmurningsstos som monteras i skorstenen och totallängden är 900mm. Inmurningsstosen har ett brätte på 300x300mm.

Önskas andra längder än 900mm, välj detta under alternativ nedan. Ange totallängden du vill ha

Montering:

1. Mät ut längden från spisinsatsens anslutning till den plats där inmurningsstosen kommer att sitta. Tänk på att stosen inte får sitta för nära spisens spjäll. Då kan sotarens lod fastna mellan spjäll och kona.

2. Mät rökkanalen där konan skall sitta.

3. Klipp inmurningsstosens spännvingar så att de blir cirka 1 cm större än kanalens area.

4. För upp anslutningsröret, med spännvingarna böjda neråt, cirka 10 cm över konans plats och drag sedan neråt. Då kommer spännvingarna att böjas uppåt.

5. Kontrollera att inmurningsstosen sitter stadigt och tätar acceptabelt mot kanalen.

6. Tryck upp stenullsisoleringen så att det blir tätt runt konan.

7. Sätt spisinsatsen på plats.

8. Lägg en sträng pannkitt eller brandfogmassa runt spisinsatsens anslutningskrage och dra anslutningsröret över kragen. Kontrollera att det blir tätt.

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Anslutningsrör insatskassett 162
Ditt betyg
Copyright © 2023 Soliduct AB